Vlaamsch broodhuys

DIMITRI

Bakker

dimitri roels

CV

CURRICULUM VITAE

24 - 05 – 1969
Geboren te Sluis, Zeeuws Vlaanderen

1981 – 1984
Lagere Technische School De Vaart, Terneuzen (NLD)
Bakkersdiploma

1985 – 1986
Opleiding Brood en Patisserie Ter Groene Poorte, Brugge (BE)
Dit bleek niet helemaal bij mij te passen, waardoor ik een jaar later terug ben gegaan naar de LTS

1987 – 1988
Opleiding Koken en Serveren De Vaart, Terneuzen (NLD)

1989 – 1990
Middelbare Hotelschool Deltacollege, Middelburg (NLD)
Na een korte stage bij restaurant De Zwaan in Oisterwijk, kreeg ik een vaste aanstelling aangeboden. Die kans heb ik gepakt, waardoor ik na twee jaar de Middelbare Hotelschool heb verlaten.

1990 – 1993
Chef de Partie Restaurant De Swaen, Oisterwijk (NLD)
Na een stage heb ik hier een vaste aanstelling gekregen, waar ik begon als Commis de Cuisine, maar uiteindelijk ben doorgegroeid tot Chef de Partie. Tijdens mijn tijd bij De Swaen, heb ik ook een MBO diploma gehaald.

1993 - 1995
Chef de Partie Restaurant Comme Chez Soi ***, Brussel (BE)
Verhuist naar Brussel om daar twee jaar als Chef de Partie te werken onder leiding van Pierre Wynants.

1995
Chef de Partie Restaurant Comme Chez Soi ***, Parijs (FR)
Tijdens een korte periode van een paar maanden heb ik in Parijs gewerkt onder leiding van Joël Robuchon. Hier heb ik het echt Franse brood geproefd waardoor ik terug het bakkers vak in wilde. Vervolgens ben ik teruggegaan naar het gelijknamige restaurant in Brussel

1995
Rotissier & Saucier Restaurant Comme Chez Soi ***, Brussel (BE)
Ik heb nog een jaar gewerkt als derde man in de keuken van Pierre Wynants. Vervolgens ben ik verhuisd naar Schiedam, waar ik aanvankelijk een vaste aanstelling kreeg als chef kok voor recentelijk geopend restaurant La Duchesse in Schiedam. Helaas was dit geen succes, waarna ik heb besloten om mij volledig te richten op het bakken van brood.

5 oktober 1996
Oprichting van het Vlaamsch Broodhuys

Kookwedstrijden
1989 Zilveren Champignon
1990 Bocuse d’Or
Samen met Gert Jan Raven meegedaan aan de Bocuse d’Or, waar we de derde prijs – Bocuse de Bronze – hebben gewonnen.

MEER DIMITRI

Volg mijn dagelijkse updates op Facebook, Twitter of Instagram. Ook voor vragen, tips of opmerkingen; ik reageer (meestal) binnen 24 uur.

Terug naar boven